Apply | Calendar | Donate | Contact
  • Home
  • ABOUT US
    •  
    • Overview

    About Us

    • History
    • Faculty & Staff
    • School Board
    • PTA

     

    • St. Demetrios Cathedral
    • Alumni
    • Careers
    • Contact Us
  • Admission
    •  
    • Overview

    Admission

    • How to Apply
    • Visit SD Prep
    • After SD Prep

     

    • Tuition Information
    • Affording SD Prep
  • Academics
    •  
    • Overview

    Academics

    • Elementary School
    • Middle School
    • High School

     

    • Greek Afternoon School
    • Universal Pre-K
    • College Corner
  • School Life
    •  
    • Overview

    School Life

    • Greek Orthodoxy
    • Wellness
    • Student Leadership
    • Community Service

     

    • Calendar
    • School Policies
    • Summer Assignments
    • Supply Lists
  • Resources
    •  

    Parent and Student Resources

    • TADS Tuition
    • TADS Financial Aid
    • PowerSchool
    • Schoology
    • Greek 123
    • ThinkCentral
    • Microsoft Office
    •  
    Think Central Settings
    • Country:United States
    • State:New York
    • District:Private
    • School:St. Demetrios MID/HIGH School
  • Staff Links
    •  

    Staff Links

    • PowerTeacher
    • Schoology
    • Greek 123
    • ThinkCentral
    • Microsoft Office

     

    • New Teacher/Staff Processing
    • Technology Equipment Request
    • Technology Help Request
  • NEWS

     

    • 3rd Grade Presidents/Valentine’s Day Show

     

    •  
    • All Past News & Events

     

  • Nicoletta Baltzis – Spelling Bee Winner

    JANUARY 17TH, 2016

    Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου – greeknewsonline

    Η Νικολέττα Μπαλτζή, μαθήτρια της 6ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ήταν η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού Αγγλικής Ορθογραφίας (Spelling Bee) που διοργάνωσε με επιτυχία το Γραφείο Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας μεταξύ των μαθητών των ημερησίων ελληνοαμερικανικών σχολείων της Νέας Υόρκης.

    Η λέξη “patrician” (πατρίκιος) ήταν αυτή που ανέδειξε τη νικήτρια, η οποία θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της πόλης της Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Μάρτιο με απώτερο στόχο την τελική φάση σε παναμερικανικό επίπεδο που θα γίνει το Μάιο στην Ουάσιγκτον.

    Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε ο μαθητής της 6ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν, Γιώργος Βέττερ.

    Οι άλλοι έξι μαθητές που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού ήταν οι: Ευάγγελος Σταθόπουλος (8η τάξη – “Βασίλειος Σπυρόπουλος” Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ), Αναστασία Μητσιάλη (7η τάξη – Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, GAI, Μπρονξ), Τζούλια Adelaine (6η τάξη- “Αργύριος Φάντης” Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Μπρούκλιν), Γρηγόρης Ιβάνοφ (6η τάξη- “DGK” Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν), Κρίστοφερ Λάμπρα (6η τάξη- “Τσολαϊνός – Γουλανδρής” Αγίου Σπυρίδωνα Ουάσιγκτον Χάιτς) και Αντζέλικα Φραγκοπούλου (5η τάξη – Ημερήσιο Σχολείο Τιμίου Σταυρού Whitestone).

    Ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάτταν, με τη συμμετοχή όχι μόνο των οκτώ μαθητών που πρώτευσαν στους επιμέρους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν μέσα στο φθινόπωρο στα ελληνοαμερικανικά σχολεία, αλλά για πρώτη φορά συμμετείχαν και οι οκτώ μαθητές που ήρθαν δεύτεροι (runner ups), οι οποίοι και διαγωνίσθηκαν μεταξύ τους, με νικητή τον μαθητή της 6ης τάξης του Καθεδρικού Σχολείου, Μανώλη Λαμπράκη.

    Στην κατηγορία των Runner-ups, οι άλλοι εφτά μαθητές που διαγωνίσθηκαν ήταν οι : Τζόναθαν Ρότζερς (8η τάξη-“Τσολαϊνός – Γουλανδρής” Αγίου Σπυρίδωνα Ουάσιγκτον Χάιτς), Κωνσταντίνος Βογιατζής (8η τάξη- “DGK” Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν), Σωτήρης Εμμανουήλ (8η τάξη- “Βασίλειος Σπυρόπουλος” Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ), Αλεσάντρα Στρατηγάκη (7η τάξη- “Α. Φάντης” Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Μπρούκλιν), Φωτεινή Dule (6η τάξη – Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο – GAI- Μπρονξ), Ευγενία Κατέχη (6η τάξη- Αγιος Δημήτριος Αστόρια) και Πέτρος Βυθούλκας (5η τάξη- Ημερήσιο Σχολείο Τιμίου Σταυρού Whitestone).

    “Είστε όλοι νικητές” επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, Δημήτριος, ο οποίος έκανε την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές, συγχαίροντάς τους για τις προσπάθειές τους και προτρέποντάς τους να επιζητούν πάντοτε το άριστο. Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε επίσης την παρουσία των διευθυντών των σχολείων, των δασκάλων, αλλά και των γονιών, οι οποίοι συνόδευσαν τους μικρούς μαθητές.

    Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν δώρα εκ μέρους της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και του Γραφείου Παιδείας, ενώ για μια ακόμη χρονιά βασικός χορηγός του διαγωνισμού ήταν ο δικηγόρος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και πρόεδρος του Hellenic Times Scholarship Fund, Νίκος Κατσόρης, ο οποίος προσέφερε χρηματικά βραβεία σε όλους τους συμμετέχοντες.

    Στο ετήσιο Spelling Bee που διοργανώνει η “The E.W. Scripps Company” συμμετέχουν μαθητές της 5ης, 6ης, 7ης και 8ης τάξης. Στη Νέα Υόρκη το διαγωνισμό συντονίζει η εφημερίδα DAILY NEWS. Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τους μαθητές να βελτιώσουν την ορθογραφία τους, να πλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, και να μάθουν να χειρίζονται σωστά την Αγγλική Γλώσσα.

    Τα ημερήσια σχολεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στο διαγωνισμό Spelling Bee το 1973 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ, τότε διευθυντή του Γραφείου Παιδείας.

    Από το 1989 την ευθύνη και τον συντονισμό μεταξύ των ημερήσιων ελληνοαμερικανικών σχολείων έχει η διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Μαρία Μακεδών, η οποία παρακολουθεί και επιμελείται την όλη διαδικασία που ξεκινά κάθε χρόνο το μήνα Σεπτέμβριο με την εγγραφή των σχολείων στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

    Latest News

    • 3rd Grade Presidents/Valentine’s Day Show
    • Alumni Night January 20, 2023
    • Afternoon School Christmas Events 2022
    • Greek Afternoon School October 28 Show 2021
    • Afternoon School Christmas Show 2021
    • Afternoon School March 25th Event 2022
    • Afternoon School Oct 28 2022
    • Day School Christmas Show 2022
    • 2nd Grade End of Year Celebration
    • Field Day at Astoria Park
    • Senior Graduation 2022
    • Pinning Ceremony 6th Grade
    • STEAM FESTIVAL
    • Greek Independence Day Parade!
    • NEW YORK’S FINEST ROCK!
    Saint Demetrios School
    Grades 4-12

    30-03 30th Drive
    Astoria, NY 11102
    718.728.1754

    Saint Demetrios Lower Elementary School
    Grades Pre-School-3

    22-30 33rd Street
    Astoria, NY 11105
    718.728.1100

    website by neoweb