Senior Graduation 2016

Friday, June 10th, 2016

Click here for the pictures of the Graduation

Article by ekirikas.com

Λαμπρή με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 12ης τάξης του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Aστόριας, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης».

Τα πρόσωπα των τριάντα αποφοίτων, των γονέων και των δασκάλων τους έλαμπαν από τη χαρά της ολοκλήρωσης ενός κύκλου σπουδών, καθώς επίσης και από την αισιοδοξία για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή τους.

Μετά από δέκα τέσσερα χρόνια σπουδών και διαπαιδαγώγησης στους κόλπους της μεγαλώνυμης κοινότητας του Αγίου Δημητρίου οι απόφοιτοι αποχωρίστηκαν τους δασκάλους, τους ηγέτες και μέλη της κοινότητας, υποσχόμενοι να μην λησμονήσουν ποτέ ούτε το σχολείο, ούτε την κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε η απονομή των βραβείων και των πτυχίων και η υποδιευθύντρια του σχολείου Ελένη Καραγιώργου ανακοίνωσε ότι όλα τα παιδιά έγιναν δεκτά σε περισσότερα από ένα πανεπιστήμια επιλογής των και ότι πολλοί εξ αυτών πήραν και υποτροφίες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, η διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μαρία Μακεδών, ο ευεργέτης της κοινότητας Δρ. Απόστολος Ταμπάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Γεώργιος Λιακέας, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και πολλοί πρώην απόφοιτοι του Λυκείου της Αστόριας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της «Mana Products», Νίκος Μούγιαρης, ο οποίος προέτρεψε τους μαθητές να είναι υπερήφανοι για την ελληνική κληρονομιά και να μην λησμονήσουν το Λύκειο και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ομιλίες της πρώτης και της δεύτερης αριστεύσασας, Χριστίνας Κατέχη και Τζούλιας Κοκκόση, αντίστοιχα, αφ’ ενός μεν λόγω της ελληνικότατης προφοράς, αφ’ ετέρου δε των μηνυμάτων που εξέπεμψαν.

«Σήμερα γιορτάζουμε την τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016. Ηρθε η ώρα να αποφοιτήσουμε από το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν καινούργιο και άγνωστο δρόμο; Πιστεύω πως ναι. Είμαι σε αυτό το σχολείο δώδεκα χρόνια και μπορώ να πω με σιγουριά ότι μας ετοίμασε να βγούμε στην κοινωνία με όλα τα σωστά εφόδια. Οι αναμνήσεις που έχω από το σχολείο θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Αποχαιρετάμε, αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε», επεσήμανε με έκδηλη τη συγκίνηση η Χριστίνα Κατέχη.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το σχολείο και την κοινότητα, τους γονείς και τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαι σίγουρη ότι θα συναντηθούμε όλοι μαζί στο μέλλον και είμαι σίγουρη ότι θα στηρίξουμε αυτό το Ιδρυμα για να συνεχίζει να κρατά τη φλόγα του Ελληνισμού αναμμένη».

Η Τζούλια Κοκκόση, η οποία παρέλαβε από την κ. Μαρία Μακεδών το Βραβείο των Τριών Ιεραρχών, είπε ότι απόψε κλείνει ο κύκλος σπουδών μας στο σχολείου του Αγίου Δημητρίου.

«Το πνευματικό ταξίδι μας σε αυτό το σχολείο μάς προσέφερε πολύτιμες γνώσεις. Μας δίδαξε πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τιμιότητα κάθε πρόβλημα στη ζωή. Θα ανέβουμε τα σκαλιά των πανεπιστημίων κρατώντας ψηλά τη θρησκεία μας και τις ηθικές αξίες που μας διδάσκει, καθώς και τον θαυμασμό και την αγάπη μας για την ελληνική γλώσσα», ανέφερε η δεύτερη αριστεύσασα μαθήτρια της 12ης τάξης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Γεώργιος Λιακέας και ο Δρ. Απόστολος Ταμπάκης συγχάρηκαν τους αποφοίτους και προσέφεραν επιταγή αξίας πέντε χιλιάδων δολαρίων για το πρόγραμμα των επιστημών που έχει θεσπιστεί με τη συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου.

Στην τελετή μίλησαν ο διευθυντής του Λυκείου Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης,

η πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου Βασιλική Γιούκονοβ,

ο πρόεδρος της κοινότητας Εμμανουήλ Δρίτσας,

η Μαρία Μακεδών

και ο ιερατικός προϊστάμενος, π Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας εξέφρασε τον θαυμασμό του για το σχολείο, συνεχάρη τους αποφοίτους και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ως γονέας θα ήμουν υπερήφανος εάν ο γιος μου θα μπορούσε να αποφοιτήσει από τούτο το σχολείο».

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης υπενθύμισε στους αποφοίτους να έχουν πάντα το νου τους στην Ιθάκη και ότι το Λύκειο και η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας είναι η δική τους Ιθάκη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η υποδιευθύντρια Ελένη Καραγιώργου.

Click here for the pictures of the Graduation